Lampinjoni

Najlepše tekstove pišem na ljubičanstvenim oblutcima. Filmići mi sevaju brzinom frejma. Kaže mi Doda:“ Pa ti si lepa, na neku glumicu ličiš.“ Meril Strip, jel na nju?“ „ Jeste.“ Sipam joj još jednu radžu. A sada na ovoj fotkani, pitam dok uzima moje cigarete kao da se stidi, i uživa u novom parfemu čije oblake mirisa joj poklanjam da ima i dok se tušira da miriše. „ Pa sada mi ličiš na neku domaću.“  “Koju”, ispitujem je dok uživa u novom svetlu, maštajući kako joj samo to treba da ima sa svojim ukućanima. „Danicu, sin joj je reditelj.“ “Ooooo, a ova slika na fejsu?”

„Aaaa, pa ovo je neverovatno“ “Zvaću te kada se setim ujutro telefonom”, nastavlja krepki babac da mi se podvlači pod kožu, a donela je tim povodom i kolačiće za koje mi nudi recept. „ Mišel Fajfer“ Yes. „Susaj, začkilji Doda na jedno oko. Oni čvarci su super bili juče. Prijalo mi za zube, dok ne stignem kod zubara, a ima tome već dosta. Nego, daj još jednu.“ Ajde, i ja ću pivo. „ Pa ti imadeš brdo lepih intervjua. A koji ti je najdraži? „ Pa evo, migoljim po upitnom pogledu. „Poslali me, ima tome ohoho, da napravim intervju o likovnoj koloniji đaka „ Dr Milan Petrović“ i tamo me sačekao piar Aleksandar. Predstavila se i ja. Mikrofon mi u ruci kamera radi. On pokušava da izgovori moje ime.” Mmmmiiiii šššelll.”  “What?”  “Pfffajferrr. A? Ličiiiiš mi na nju.”

Bacim švenk na malu likovnu koloniju. Svi vajaju, smejulje se biće na tv-u. Neka faca mi prođe kroz kadar, da se poslika, izbaciću ga u montaži iz kadra tako mi svega, pa ovo je intervju najpraviji od kada radim. Aleksandar mi pokazao i majicu koju su svi članovi ove vesele družine dizajnirali. Ja otpadam, od utisaka. “Šta ćete popiti?” Zujalice u pregačama me obasipaju pažnjom onom divnom od kojih zastaje dah u magnovenju. Da zapišem ime piara. Vrtim olovku u torbi i upaljač. Ulazim u auto sa pićem u ruci i odmeravam gutljaje flaširanog sponzora dečije kolonije. Bacim na prvom  semaforu u kontejner nezavršeno piće koje mi se prosipapalo po haljini. Dolazim u redakciju. Pišem. U montaži vriska. Emitujem intervju bez one face koja je htela da se slika za neku stranku. Dam dečijem osmehu šansu. Montažer otkida na crni humor, jer Aleksandar osim što mucka je i beskrajno duhovit. Uradimo valjano. Izbacimo iz reportaže ono; Mishellll Phfajfer, jer to je samo dragulj za našu dušu. Poklonili su mi bojice da obojim oblake. Majica je ostala u pregratku automobila. Štosna je a takve volim. I detalje.“
„I šhta ka’eš išla si po radnjama?“ „Ujjjj, dobro ti ovo pivo, a ona torta je oduševila moju ćerku. By the way, uvek me nudiš kafom i tortom, a ja ne pijem kafu i ne jedem slatko.“ „ Eeee, jelte, poznato mi to. Imam jednog prijatelja a njega kada zovem na kafu on uvek kaže: pa ne pijem kafu nego čaj. Ali ja ga uvek zovem na kafu. To se tako kaže. To je samo izgovor. Om:-) „ Hoćete čaj?“ „ Susaj,dobri ti ovi cigaretići. Odoh da pravim posnu sarmu.“ „Dobro.“ Odoh da kupim nove: obuvam se. Taman ću i da zabacim pogled na osvetljeno cveće.“ Minijatura.
„Jel ovo stvarno Bajaga sa tobom na slici? Radila si intervju sa Zvonkom Bogdanom, eh,  poljubio te u ruku.Daj molim te javi kada bude dolazio ponovo da peva, hoću da mi poljubi ruku molim te.“ Povlačim miš da skroluje neke tegle sa mašnicama. „Imam mašnice i tegle. Dogovoreno.“ „ Oooouuuuu,kakve divne ideje. Napraviću to. I dodaću malo pirinča, u teglu.“ „A ja ću napraviti akvarijum u kupatilu.“ „Auuu, pa ovo je svecki za stajling.“ „Imam ti pelcere za razno cveće da ukrasiš terasu i dovodim ti bebana da se ljulja u ovoj čarobnoj ljuljašci.“ Trpam joj pivo u ruke, za poneti. „Da dođete svi vi kod mene na dva božića.“ Opet mi ispriča šta će sve kuvati. Ustanem rano, pomirišem baštu, biće tu i jagode i začinsko bilje. Nakuvam dosta. Dremnem. Skuckam dok se ladne pivo. Možda će Doda opet. Slatki suskavac;)

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s