Amazon

……

Da svoje iskustvo stavim javnosti ponovo na uvid. Mogu ja to naravno, ali treba prvo da izađem iz svakodnevnih mailova, čituckanja  razgaćenih  zapisa i linkova  na mrežama a kojih ima sve više i više i oduzimaju mnogo vremena.

Mogu naravno i da pišem recenzije, dobijam i ja od nedavno besplatno fajlove knjiga koje ipak prvo treba da pročitam da bih mogla da pišem o njima. Mogu da otvorim ponovo moj blog na Word pressu za čitaoce, što već radim, sada. Izgleda da se izdavači informišu preko ovih platformi pa vam se knjiga može tako i naći u fajlovima i rukama objavljena pod nečijim imenom. Sve sam to već videla.

Mogu da  izmenjam mailove na Tviteru koje mi je je neko otvorio u moje ime i verovatno ih koristi a nisu moji, a nisu ni njegovi.  Imam nove mailove i vrlo bogatu mailing listu koja je postala plen radoznalih, a koja  je i dalje samo moja, mogu naravno da napišem belešku na Fb i to opet besplatno a što nikako ne želim na toj mreži više da radim,  mogu naravno da sredim onaj Viber ponovo, pa da kuckam i tamo svoje linkove sa poznatima i nepoznatima, drag mi je Google +, jer je umetnički opušten, popela sam se par puta  i na Instagram ali koji ću i tamo.

Najbolje bi bilo da na Amazonu pogledam forume i beskrajne linkove ka novim knjigama, mogu da pišem i tamo komentare i svojevrsne recenzije ako želim. Mogu da imam i svoj blog tamo i da budem verovatno plaćena i za to. Ali, na Amazonu nas ima mnogo, treba  se i tamo snaći. Mogu da ponovo imam i svoj sajt i svoj blog sve sam to već imala. Jednim klikom sve to može ponovo da se poveže. Ali, sve je to neko već uradio za mene, jer to je sistem spojenih sudova sa beskrajnim mogućnostima.

Taj neko nije sam, ima ih mnogo i većina koju su pomogli želeli su da budu anonimni. Ja to poštujem. Beskrajno sam im zahvalna. A to što nemam mnogo komentara za moju knjigu i što još nisam stigla da se fotografišem na zajedničkom home page na mestima gde mi je knjiga, na Amazonu,  to samo znači da sam uspela, jer je suština u redovima knjige ma kakav dizajn spoljni ona imala.

Naravno biće novi dizajn za knjigu kada se bude štampala, sve što je ranije urađeno ostaje kako jeste jer je dobro tako kako jeste. A i da nije možda najbolje, pa iskreno je urađeno sa dobrim namerama. Ono što je za mene važno je da kažem svima koji pišu knjige je da treba da nauče da je uspeh dolazi samo ako je se ka vrhu  ide sigurnim putem. Jedna od početnih premisa inspirišući se Ričardom Bahom bila je da je da je potrebno ići ka oblaku  svojih želja polagano. Jebe mi se za one gurue koji kažu da ne treba imati želje, a ne kažu  šta treba imati.

Ja svakako nisam monahinja kako odgovorih nedavno jednom dobrom piscu. Reč je o prevodu pojma gde se kao umesto želja može misliti na odluke. Odlučnost. Tako dolazimo do višeg oblika svesnosti. Ja koristim oba termina jer je preovođenje jednog dela najosetljiviji deo procesa ponovnog  rađanja jedne knjige. Ok to je u redu. Ja kažem treba ići sigurno ka tome. Tada nema uspona i padova. Već dostižnost cilja, samo uspon, koji takođe može biti brz,  jer je put do tamo siguran. Mnogi su ostavili svoje putokaze za sve nas.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s