Poenta

……

O da, mogu takođe da sebe snimim kako govorim ove mudrolije pa da se emitujem na you tube, pa tamo čitam šta ljudi kažu. Pojavim se u spavaćici na bretele bez cigarete u rukama i sa sokom od zove, prirodnim ceđenim. Mogu da se tamo naplatim možda miliona od toga. Ja savete dajem besplatno. A prodajem samo knjigu.

Mogu da mislim da sam trebala da odjebem sve one koji trenutno na svoj način kako znaju i umeju brinu o tome da knjiga dođe do čitalaca i da pri tome nešto muljaju i trpaju u svoj džep. Mogu da mislim tako ali znam da se u redovima moje knjige nalazi  i jedna od poruka a koja glasi: „ Uzmi onoliko koliko misliš da ti pripada.“ Ako neki zarađuju samo dolar po obavljenom poslu, a među njima sam možda i ja zašto bi ti tražio više?“ Ah da pa postoji i cenjkanje i sve postaje jedna velika pijaca, reći će neki ali ja nisam iz te priče. Ne volim da se cenjkam, ne vidim šta tu može da bude zanimljivo. Ne želim da ponižavam nikoga niti da neko to pokuša sa mnom. Ne želim da ponudim svoje znanje prvo besplatno pa zatim da tražim nadoknadu za to.

 

Ma gde je tu poenta upitaćete se dok skrolujete tok mojih misli sa vašim, da li je ona poznata osoba u svetu ili neka folirantkinja iz neke male jebene države? Jes’  iz male sam jebene države. Mogla sam da napišem knjigu o seksu, pa da se obogatim konačno, ali je viši nivo govoriti o erotici, spoznati  da to vodi ka eseju ili je možda obrnuto.  A jel treba da branim moju knjigu na svim tim forumima? Pa naravno da ne treba jer je niko ni ne napada.  Niko je ne napada, osim onih koji to žele,  niko je ne hvali sem odabranih, koji to takođe sami žele. A tako sam i htela.

I šta se dešava, gde je tu poenta?

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s