Hi dude

….

Svako delo koje prati tok svesti ume da iznenadi i pisca i čitaoca. Potrebno je naći balans između onoga što želite da kažete i načina na koji to možete  da saopštite. Originalnost je uvek na snazi. Mene su mnogo inspirisali slučajni i namerni kontakti na svim mrežama. Imala sam osećaj da mi svi pomažu da nastavim dalje, a na momente sam videla i nešto neverovatno. Pokušavali su da mi ukažu ali na svoj divan način, kako da možda neku misao ili ublažim ili pojačam. To je najveličanstveniji trenutak koji sam ikada doživela.

I sada sam raznežena od tog osećaja. Malo sam setna na pojedinim mestima knjige ali to ne znači da sam apostrofirala ta mesta tako da i vi morate  da osetite isto. Ponegde se i hvalim, a vi kako hoćete. Znam da je energija kojom odiše jedno delo najvažnija, i tu se  možda  nalazi i taj neki čarobni kayword kojim vi možete na vaš način doći do suštine.

Mnogi pre mene su pisali o istom. I mnogi će i nastaviti da istražuju te fenomene. Neki su tome posvetili jednu knjigu ili sliku, ili kompoziciju, pojedini  mnogo više. Neki su tome posvetili samo jedan trenutak a neki samo jedan život. Pojedini su išli i dalje da vide šta ima iza toga. Iza trenutka i iza života. Možda su hteli da kažu da je to Jedno.

Vrlo mi je važno da kažem da mislim da autori knjiga mogu da žive na početku  bez čitalaca u doslovnom smislu tih reči. Knjiga živi sama od sebe. Jer ima ih raznih kao što naravno ima raznih pisaca. Ono što je bitno je da pisci nalaze svoje dragocene  čitaoce prvo u piscima. I to je ta karika koja se dalje pretvara u niz a  vodi do svih onih koji bi želeli da se nađu među svima koje knjiga, to jest autor, odaberu da se nastane u njihovim redovima. Da ne bude zabune, pored čitalaca  postoje i kupci knjiga. Ponekad kupci knjiga nisu njeni čitaoci. Svakako je neko od nas dobio knjigu na poklon. To je sve jedan uzbudljiv put dela od autora do neke moguće destinacije njegove knjige koje na kraju postaje roba. Brend, kako god.

Vraćam se početnoj ideji ogleda sa stranicama moje duše. A to je da saznam koje li note i slike žive u njoj. To sam prepustila vama misleći da ćete razumeti šta želim od vas. Ponekad, dok miris polja dopire do mene kao da čujem zvuk molitvene tišine. I vidim sva ta platna koja ste oslikali i crteže koji su prethodili slici kao neke skice pejzaža vašeg detnjstva.

Na mnogim mestima ostavila sam sitne krhotine mojih sećanja kako bi se čuo i vaš glas. Možda  je kompjuter sve to lepo već uradio ali to nekako nije stiglo do mene. Nekoliko puta sam bila ubeđena da je to baš ta melodija koju svira moja knjiga. Ili da je to baš ta slika ili crtež koji se našao tik do mene virtuelno ili realno ili kako god. Ali odmah zatim pojavila se neka nova kompozicija ili slika generisana projekcija beskraja o kome vam šapućem.

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s