Will you keep the Spirit?

……..

Sinoć sam htela da odem na jedan koncert. Znam svakako da bi deo nota bio sazvučje onoga o čemu sam maštala. Ali posao koji mi se odužio jer ja ipak pišem autorske tekstove, me je sprečio u tome. Sa žuljevima na nogama, ja sam ipak plesala te večeri negde mnogo daleko od koncerta. U našem zajedničkom društvu. I sada znam da me nikada više niko neće sprečiti da odem tamo gde, sam o gle apsurda bila čak i pozvana. Da stojim na ulici na koncertu nisam mogla. Opet je moj posao našao da me pokuša zarobiti u vremenu. Nikada više, obećala sam sebi to se neće dogoditi, da televizija upravlja mojim životom. To i jeste kuća kojoj sam dala najveću šansu, ali više nikada neću.

Jedna od trenutno najpoznatih autorki iz Francuske, Majlis de Kerangal, čiju knjigu „Isceliti žive“ držim u ruci napisala mi je na poleđini knjige svoju mail adresu, jer sam želela da joj pošaljem moj zapis o njenoj promociji u Novom Sadu na Dunavu koji je tada prvi put ugledala.

Sledeći put  ja ću svakako i pored ometanja dobro uraditi ono što sam zamislila.

Ali nikada više ni neću dopustiti da me neko ometa u mom plesu. Postoji kosmička pravda uverena sam u to kao što postoji i tajna magija reči.

Postoji takođe i još jedna okolnost koja je vrlo bitna. Sve reklame za knjigu dobila sam besplatno. Nisam nikako stigla da dam intervju za radio i televiziju Melburn, jer nisam imala šta da kažem o onome što se zove brojke. Brojevi  kopija, da li sam čitana ili kupovana, kuponi su novo sredstvo za nešto što ne razumem. Da li sam mnogo čitana ili je moj fajl mnogo puta poklanjan, ili sam mnogo puta kupljena, ili sam najprodavanija. To ne znam. Jednoga dana ću kada oni koji to znaju budu spremni da mi kažu i to čuti. A novinari koji bi hteli da me intervjuišu ipak će to morati sami da saznaju na svoj način. Ja sam sada spremna da razgovaram sa njima. Znam samo da sam počela ponovo da pišem novu knjigu, i evo ove subote kucnula sam u wordu preko tri hiljade karaktera. O scenariju za film nekom ćemo drugom prilikom. Ponovo radi bioskop.

Moj rad je javan. Imam iza sebe niz hiljada naslova i radeći za budućnost kao što je internet iza svakog mog traga i pokretanja videa koji o tome svedoči ostavljen je prostor za komentare. Nema mnogo  pitanja  i to samo znači da sam dostigla jedan od nivoa savršenog osećaja kome sam stremila.

Vidimo se unutra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s